Behandelen van ongewenste beharing

Ongewenste beharing kan behandeld worden door deze tijdelijk te verwijderen, middels epilatie of harsbehandelingen. Of men kan kiezen voor een methode waarmee men de haargroei reduceert middels electrische epilatie of laserbehandelingen.

Lasertherapie is geschikt voor donkere haren. Dit is een methode waarbij de haarzakjes worden behandeld met licht. Het pigment in de haarzakjes wordt hierdoor zodanig beschadigd dat er geen haar meer gevormd kan worden. Een duurzame vorm van ontharen is het gevolg. Vrijwel alle lichaamsdelen zoals het gezicht, benen, oksels, bikinilijn en rug kunnen met laserlicht worden behandeld.
In de praktijk wordt gewerkt met de Lightsheer Diode Laser. Na uitgebreide klinische studies heeft deze laser als enige ontharingslaser van de Amerikaanse Food & Drug Administratie toestemming gekregen om de term “permanente ontharing” te gebruiken.

Electrische epilatie is een methode die geschikt is voor alle haarkleuren. De huidtherapeut steekt een naaldje langs de haar in het haarzakje. Door het geven van een stroomstootje wordt warmte toegevoegd waardoor de haar met wortel en al wordt vernietigd. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk helemaal verdwijnen.

\