Bowen Techniek

Bowen Techniek  is een zeer effectieve behandelingsvorm die helpt en verlicht bij een groot aantal klachten: rug-, schouder- en nekpijn, sportblessures, lymfoedeem, ademhalingsproblemen, RSI, stress, hooikoorts, hoofdpijn, restless legs, koliekpijnen bij babies, tennisarm, arthrose, reuma, chronische vermoeidheid, menstruatie- pijnen, darmklachten, burn-out etc. De behandeling kan op emotioneel gebied dingen losmaken en helpen opruimen. Een regelmatig terugkerende behandeling is ook zeer geschikt om beter met stress om te gaan en  klachten te voorkomen.

De Bowen Techniek maakt via het zenuwstelsel direct gebruik van het vermogen van het lichaam zich te herstellen en laat het daarbij aan het lichaam zelf over welke aanpassing op dat moment nodig is. Hierin onderscheidt de Bowen Techniek zich van andere behandeltechnieken.

Bij acute klachten kan het zijn dat eerst het gebied van de klacht behandeld wordt en daarna de hele mens. De behandeling van mensen met chronische klachten duurt ongeveer  45 minuten. Twee tot drie sessies  zijn vaak voldoende om een (vaak blijvende) vermindering van de klachten te bereiken. Extra behandelingen kunnen het effect verdiepen. Een Bowen-behandeling is voor zowel de cliënt als voor de behandelaar niet belastend. Er wordt niet gemanipuleerd of rechtgezet, en toch wordt een groot en diep effect bereikt.